Warbergs Sandra Hawerman (v) jublar med Sofie Karlsson.
Warbergs Sandra Hawerman (v) jublar med Sofie Karlsson. Bild: KRISTER ANDERSSON

Sofie Karlsson tillbaka i spel

Efter storförlusten mot Endre tar sig Warberg an Malmö FBC. Sofie Karlsson är tillbaka på planen då. - Hon är tillgänglig för spel, säger tränaren Kent Göransson.

ANNONS
|

Det var den 11 oktober mot Sirius som Sofie Karlsson åkte på en ledbandsskada i foten. Men nu är den viktiga centern hel igen.

– Hon har tränat i två dagar och kommer ingå i matchtruppen, fortsätter Kent Göransson.

Tar hon plats i förstafemman?

– Det tror jag inte. Vi har en spelare som är osäker (krasslig, dock inte corona) tills imorgon. Det beror lite på vad som händer där. Hon kommer få spela en eller en och en halv period, någonstans däremellan. Sofie har varit ifrån ganska länge. Det är inte rättvist mot henne. Hon måste få en chans att växa in i det.

ANNONS

Väntar besked från Emil Risberg

Med anledning av misstänkt covid-19 i herrlaget, gör ni någon extra koll där. Ni rör er ju i samma miljö?

– Inte än. Herrarna testar sig i dag (onsdag), vi avvaktar ett besked från Emil Risberg. John (Fransson) och Johan (Dahlqvist) testade negativt och det underlättar ju för de spelare som är tillsammans (läs: Andrea Envall och Sandra Hawerman), säger Kent Göransson.

Malmö FBC har plockat in den förra Wic-spelaren Rebecca Mårtensson. Laget har bara tagit sju poäng på nio matcher.

– De har inte fått det att stämma som de önskat. Det finns bra kompetens och de var tippat topp fyra, men inte levt upp till det. Det betyder inte att de helt plötsligt inte kan spela innebandy. Men de får gärna vänta ett par dygn till, säger Göransson.

– Malmö har några spelare som är grymma men det har vi också. Jag tror vi kan ge dem en match faktiskt. Till och med Therese Arneson har börjat träna, men hon är inte aktuell i morgon.

Läs mer: Matchen mot Lagan ställs in

ANNONS