Kent Göransson.
Kent Göransson. Bild: KRISTER ANDERSSON

Therese Arneson närmar sig comeback

Therese Arneson har gäckats av skada.
Men 32-åringen är på bättringsvägen.
– Hon börjar närma sig, säger tränare Kent Göransson.

ANNONS
|

Warberg IC fortsätter att jaga slutspel. Laget ligger för tillfället på sjunde plats och nu väntar topplaget Täby på bortaplan.

Warberg förlorade senast mot Kais Mora med 7-2. Siffrorna speglade kanske inte riktigt matchen. Ungefär halvvägs in i sista perioden ledde bortalaget i Sparbanken Wictory Arena endast med uddamålet.

– Resultatet var vi inte nöjda med, men det var en väldigt bra match som helhet. Vi gjorde många bra saker, men vi lyckades inte riktigt knyta ihop de delarna i vår säck som behövdes, säger tränare Kent Göransson.

Vad kan ni ta med er från den matchen till mötet med Täby?

ANNONS

– Att vi klarade av att hantera spelet i tempot som bedrevs. Det var en fartfylld match där båda lagen ville framåt. Det tycker jag att vi ska ta med oss, och det tog vi med oss in i den här träningsveckan. Kan vi omsätta det mot Täby så tror jag det kan bli en sevärd match igen.

Säsongen börjar lida mot sitt slut, sex matcher återstår. Göransson har koll på hur det ser ut i serien. Men det viktigaste är att Wic fokuserar på sitt.

– Vi är medvetna om hur det ser ut i tabellen och vilka som är våra motståndare och hot, säger han och fortsätter:

– Det är klyschigt, men vi jobbar efter ett mål och en ambition och det är att vinna nästa match.

På skadefronten är läget ungefär detsamma. Therese Arneson – som inte spelat en minut under säsongen – har fortfarande bekymmer. Men hon närmar sig comeback.

– Hon har tränat lite spel i veckan. Hon kommer inte att spela mot Täby, men hon börjar närma sig. Hon blir lite av en joker i slutet av säsongen, säger Göransson.

ANNONS