Wic besegrade Åstorp/Kvidinge med 8-1 på bortaplan.
Wic besegrade Åstorp/Kvidinge med 8-1 på bortaplan. Bild: Annika Karlbom/Arkiv

Trygg seger för Wic borta mot Åstorp/Kvidinge

Åtta mål framåt, endast ett bakåt. Segern borta mot Åstorp/Kvidinge innebär att Warberg i dagsläget går om Karlstad i tabellen och tar över förstaplatsen, med en match mer spelad.

ANNONS
|

Wic åkte ner till Skåne med tre man kort då Hannes Karlsson och Zeb Johnsson har bekräftats smittade av coronaviruset. Även Philip Subriabre saknades i truppen då han, efter att en person i hans närhet drabbats av covid-19, har satts i karantän. Men trions frånvaro sken inte igenom.

– Alla spelare håller hög nivå i den här serien, jag var aldrig orolig av den anledningen. Det är klart att vi gärna ha full trupp men vi vet att vi kan klara av det ändå, säger tränare Anton Drake.

Tog tillvara på omställningarna

Och de klarade det – med råge. Warberg behövde drygt fyra minuters speltid i kropparna innan ledningsmålet kom. Sedan rann det iväg. Filip Erhedens 1-0-mål satte Wic i förarsätet. Förvisso kunde hemmalaget kvittera kort därefter men Alexander Johansson, Markus Berntsson och Robin Blåberg tog Warberg tillbaka till en trygg ledning med sina tre mål på åtta minuter. Redan efter första perioden såg det ut som att en vinst mot Åstorp låg nära tillhands.

ANNONS

– Det vi lyckades med i den första perioden var att ta vara på omställningarna. Vi tog bollen snabbt från försvar till anfall. Det är vi kanske mest nöjda med, att vi kan göra mål på flera olika sätt. I det här fallet genom omställningar.

I den andra perioden sattes målkalaset på paus med det blev ett utökande av målledningen trots allt. Warberg gick nu in i matchens slutskede med en fyramålsledning.

– Det är inte vår bästa match för säsongen. Vi kommer inte riktigt upp i den nivå vi vill. Men jag är väldigt nöjd med sättet vi städar av den här matchen.

Tar tillfällig serieledning

För det skulle fortsätta att rassla till ytterligare innan Warberg kunde vända hemåt. Sex minuter in i den andra perioden var Isak Stöckel framme med klubban och gjorde 6-1. Med fem minuter kvar av matchen gjorde Mattias Kongstad 7-1, för att bara knappt två minuter senare göra 8-1. Med en match mer spelad tar Warberg nu för stunden över Karlstads serieledning.

– Vi siktar egentligen bara uppåt. Karlstad behöver tappa poäng så vi har inte allt i egna händer. Men vi är på uppgång och i dag var det inget snack om saken. Vi har alla möjligheter framöver, säger Anton Drake.

ANNONS

Läs mer: Spelare i Wic har testat positivt för coronaviruset

ANNONS