Bild: Warberg IC

Warberg flyttar upp Oskar Winbo och Love Björklund

Warbergs truppbygge blir mer och mer färdigt inför nästa år. Nu har klubben skrivit a-lagskontrakt med två unga egna produkter i Love Björklund och Oskar Winbo.

ANNONS
|

Det har varit stor ruljans i Warbergs trupp. I veckan stod det också klart att mycket rutin försvinner när både Robin Blåberg och Vidar Tirén lämnar laget.

Men två spelare tillkommer också i a-truppen från de egna leden. Målvakten Oskar Winbo och forwarden Love Björklund har skrivit lärlingskontrakt med Warberg.

– Det är alltid kul när vi kan lyfta upp våra egna spelare, och detta är två sköna killar som vi nu vill ge möjligheten att trappa upp träningen ordentligt och för att se hur långt det kan bära. Båda Love och Oskar har varit med oss till och från tidigare och visat att det finns potential att ta klivet fullt ut, säger sportchef Kimmo Eskelinen i en kommentar på Warbergs hemsida.

ANNONS

Det är också klart att Oskar Winbo kommer att lånas ut till Vinberg efter sommaren.

– Det skall bli jäkligt kul att få chansen att köra med a-laget, detta är ju något som man drömt och jobbat för sedan man var knatte! Jag har ju lyckats fastna för en utav de kanske mest konkurrenskraftiga positionerna och har två grymma målvakter framför mig, men det skall bli kul att försöka flåsa dem lite i nacken, säger Winbo i en kommentar.

Även Love Björklund är såklart väldigt glad över ett a-lagskontrakt med sin moderklubb.

– Detta har varit en pojkdröm ända sen jag var liten att få spela för elitlaget i klubben, vilket känns väldigt kul att få chansen att göra nu. Man har en speciell relation till klubben då man en gång som knatte startade i föreningen och gått hela vägen genom ung-domsleden, vilket gör det ännu mer hedrande att idag få vara en del av a-laget.

Läs mer: Trotjänaren slutar - berättar om smärtorna

ANNONS