Varberg Lillån
Varberg Lillån Bild: Annika Karlbom

Warberg hoppas säkra serieseger mot Åstorp/Kvidinge

Tre poäng är allt som krävs för serieseger. Men det råder frågetecken om Joel Birgersson kommer till spel mot Åstorp/Kvidinge.

ANNONS
|

Warberg IC har en poäng ner till serietvåan Karlstad inför den sista matchen av grundserien.

Målsättningen är klar och tydlig: Att sluta etta efter 22 omgångar.

– Vi ser seriesegern verkligen inom räckhåll. Vid seger på söndag innebär det att vi får välja motståndare i första playoffet. Självklart siktar vi på det, säger tränare Anton Drake.

Har ni kikat på vilka ni vill välja?

– Det är tre lag det står mellan: Det är Lindås, Lerum och Lagan. Alla tre har chansen att ta sig till kval. Vi har inte tagit något beslut än eftersom vi inte har vunnit serien. Men vi har ändå tittat lite grand på vilka lag vi möter, utifrån hur vi ska välja om vi får den möjlighet och för att ha koll på motståndarna.

ANNONS

Åstorp/Kvidinge är det alltså som gästar Sparbanken Wictory Center på söndag. Ett lag Warberg slog med 8-1 så sent som den 24 februari.

– Det var en väldigt bra match. Det är en tajt och trång hall i Åstorp och med facit i hand, att komma därifrån med 8-1, tycker jag är riktigt starkt. Vi satte försvarsspelet bra och spelade med stor kontroll.

Kan ni dra nytta av att Åstorp/Kvidinge redan är avsågade?

– Till viss del. Men vi laddar upp precis som vanlig med samma förberedelser och vi vet vad vi ska göra. Vi har som alltid vissa nyckelpunkter vi jobbar utefter.

Robin Blåberg, som missade torsdagens storseger mot Malmö på grund av sjukdom, är tillbaka till på söndag. Däremot råder det frågetecken om lagets näste bäste poänggörare, Joel Birgersson, kommer till spel.

– Det är förkylningssymtom på honom. Hans testresultat (för corona) kom i dag och det är negativt. Det är i alla fall bra. Men det är osäkert om han spelar.

ANNONS