Warberg IC vann straffrysare mot Jönköpings IK

Warberg IC var illa ute mot nästjumbon Jönköpings IK.
Men det blev seger efter straffar.
Vem som blev oväntad matchhjälte? Skadade Therese Arneson.

ANNONS
|

Hon har dragits med skadebekymmer hela säsongen och inte spelat en enda minut i SSL. Mot Jönköpings IK var Therese Arneson tillbaka. Eller ja, hon spelade inte. Däremot fällde hon avgörandet.

Men det började allt annat än bra och Warberg var pressat. Efter första perioden stod det 0–3 på resultattavlan. Direkt i matchens andra akt hade Jönköping utökat ytterligare.

– De straffar oss väldigt hårt när vi spelar snålt kring mittplan. Men sedan är det bara ett lag på banan. Det var ingen katastrof i första, säger tränare Kent Göransson.

Wic reste sig. Amanda Johansson spräckte lagets nolla fem minuter in i andra perioden och Camilla Halldén satte sedan dit 2–4 på en smörpassning från Alice Bengtsson.

ANNONS

Warberg tryckte på för ytterligare reduceringsmål. Men länge stod antingen Sofia Blixt i Jönköpingsmålet i vägen eller så kom en motståndarklubba emellan.

Till slut kom Wic närmare. Sandra Hawerman gjorde 3–4 och med fyra minuter kvar skickade Andrea Envall in kvitteringsmålet.

– Moraliskt är vi väldigt starka. Vi har ett starkt självförtroende. Vi vänder inte matcher för att vi måste utan för att vi vill. Det är en väsentlig skillnad. Det här laget slutar aldrig att förvåna mig med de här vändningarna. De är grymma, säger Göransson.

Förlängningen blev en mållös historia och det krävdes straffar för att skilja lagen åt.

Båda lagen inledde med att sätta sina straffar. Sedan räddade Wics Hanna Svensson.

Pressen låg på Therese Arnesons axlar. Hon som inte har spelat en minut den här säsongen.

Arneson pallade trycket, var iskall och sköt två poäng till Warberg.

– Det är roligt att man får det förtroendet. Det motiverar mig att vara med. Det är roligt att ha en tränare som tror på mig, säger Arneson.

Hon fortsätter:

– Jag ska inte ta åt mig äran. Vi satte oss i ett dåligt läge, men laget kämpade på och kvitterade. Det är roligt.

Tränare Kent Göransson:

– Det var så jädra kul att det var hon som avgjorde efter att ha haft sådana problem med skador. Hon är en bra straffskytt.

ANNONS

Är det därför hon är med på bänken?

– Ja.

När Arneson kan spela igen är oklart. Skadan i baksida lår gäckar henne fortfarande.

– Man vet inte (när jag kan vara tillbaka). Jag tog en kortisonspruta i onsdags och hoppas att den ska hjälpa, säger hon.

ANNONS