Cecilia Habib Westh, till vänster, är disponibel igen.
Cecilia Habib Westh, till vänster, är disponibel igen. Bild: KRISTER ANDERSSON

Warberg IC:s besked - Habib Westh tillbaka mot Karlstad

Viktiga poäng står på spel mot Karlstad IBF. Då kan Warberg IC glädja sig åt att Cecilia Habib Westh är tillbaka från skada.

ANNONS
|

Warberg IC mötte nästjumbon Jönköpings IK i den förra omgången.

Warberg IC möter nästjumbon Karlstad IBF i den här omgången.

Och serien börjar närma sig sitt slut samtidigt som tabellsjuan Warberg IC jagar slutspel.

– Det är fantastiskt spännande. Vi är med och slåss vid ett streck som är intressantare än tidigare säsonger. Det är stimulerande, men blir väldigt tufft. Malmö är på gång och Rönnby är bra och sedan finns Falun där bakom. Det är många bra lag, säger tränare Kent Göransson.

Pratar ni någonting i gruppen om slutspel?

– Nja. Det är klart att vår avsikt och ambition är att ta oss dit. Men vi är fullt medvetna om att vi måste göra vårt i varenda match. Sedan får man se hur långt det räcker.

ANNONS

Warberg IC har åtta matcher kvar till ett eventuellt slutspel. Och på lördag väntar bortaresa till Värmland.

– Det blir nog en tuff match. De är nog revanschsugna efter sin senaste insats (11-1-förlust mot Endre) och insatsen här nere hos oss (7-1 till Wic). Jag förväntar mig att det blir en ganska tuff match.

Göransson fortsätter:

– Vi är säkert lite favoriter. Men det har visat sig att lagen i den här serien är mycket jämnare än vad tabellplaceringen kanske säger. Det är inte så att man åker dit och bara hämtar hem några poäng. Så funkar det inte. Det är tuffare än så.

I de senaste matcherna har Cecilia Habib Westh saknats på grund av en krånglande tå. Nu ska kuggen fått ordning på skadan.

– Hon är tillbaka i spel, försäkrar Wic-tränaren.

I övrigt saknas Therese Arneson. Eller saknas och saknas. Hon är uttagen i truppen och senast mot Jönköping spelade 32-åringen en avgörande roll. Forwarden blev hjälte i straffläggning.

– Hon är fortsatt skadad, men hon är med i truppen. Hon kanske får lägga någon straff. Det vet man aldrig, säger Göransson.

Läs mer: Maja Nakamura uttagen i U19-landslaget

ANNONS
ANNONS