Joel Birgersson, i motten, hade en lyckad match mot Lerum.
Joel Birgersson, i motten, hade en lyckad match mot Lerum. Bild: KRISTER ANDERSSON

Warberg klart för SSL-kval –förlängde segersviten mot Lerum

Via en urstark upphämtning i sista perioden tog Warberg IC sin femte raka seger.
8–7-vinsten mot Lerum innebär att laget nu är klart för kval till Svenska superligan.
– Jätteskönt, säger tränaren Anton Drake.

ANNONS
|

Det var två av Allsvenskans mest formstarka lag som möttes i Lerum under lördagen. Efter fyra raka segrar ställdes Warberg IC mot FBC Lerum – som inte förlorat på fem matcher.

Det var Warberg som gick segrande ur striden. Men det satt långt inne. Warberg låg under med 5–4 efter två perioder. Robin Blåberg gjorde två och Jesper Larsson och Joel Birgersson gjorde varsitt.

– Vi gjorde det bra men Lerum är ett individuellt skickligt lag och det visade de idag. Matchen blev väldigt tempofylld, säger Wic-tränaren Anton Drake.

Warberg kom tillbaka när Joel Birgersson gjorde 5–5 i inledningen av tredje perioden. Men Lerum såväl återtog som utökade ledningen och ny uppförsbacke för Warberg var ett faktum.

ANNONS

– Vi lade fokus på fel saker. Vi brydde oss för mycket om domaren men vi gick samman som lag och fick in ett par kassar, säger Joel Birgersson, som assisterades av Jesper Larsson.

Birgersson var den som satte dit 7–7.

Målet innebar hattrick för Birgersson som haft problem med målskyttet på senare tid.

– Det har inte riktigt gått som jag velat på slutet. Jag har inte gjort mål på lägen där jag ska göra mål, så det var skönt att skotten äntligen satt. Alla målen var väl egentligen från slottet, det var fina passningar och bara för mig att smälla dit dem.

Med fyra minuter kvar att spela avgjorde Simon Svensson på pass av Alexander Johansson. Resultatet stod sig och med den femte raka segern i hamn kan Birgersson och hans lagkompisar fira att man är klart för kvalet till Svenska superligan.

– Det känns bra, men det är två matcher kvar av grundserien och vi vill vinna dem också.

Efter vinsten mot Lagan senast hade Wic kvalet på känn. Nu är det definitivt klart.

– Jätteskönt, säger Anton Drake och fortsätter:

– Vi visade på en mental styrka idag när vi kom tillbaka i matchen på slutet. Det är inte lätt att vända i det läget men vi lyckades. Dessutom spelade vi ett väldigt bra försvarsspel.

ANNONS
ANNONS