Logga Hallands affärer

Skobutiken Nilson shoes stänger vid årsskiftet

Butiken Nilson shoes på Drottninggatan i Varberg kommer att stänga vid årsskiftet. Det bekräftar Nilson groups vd Magnus Nilsson. Lönsamheten har varit dålig under en längre tid och när nu hyresavtalet löper ut blir det ingen förlängning.

ANNONS
LocationVarberg|
|

Som Hallands Nyheter rapporterade om i förra veckan har coronapandemins andra våg och regeringens rekommendationer återigen försatt skobranschen i en djup kris. Under ett år som har präglats av nerlagda butiker har Varbergs skobutiker dock hittills klarat sig från att behöva stänga.

Fram tills nu.

– Vid årsskiftet kommer vi att lägga ner vår butik Nilson shoes på Drottninggatan i Varberg, säger Magnus Nilsson, vd och ägare till Nilson group som driver butiken.

Han säger att det är tråkigt att behöva fatta ett sådant beslut, men samtidigt menar han att det har varit lite lyxigt att ha två butiker i Varberg.

ANNONS

– Det har varit roligt att ha en sådan har konceptbutik på hemmaplan. Men samtidigt är det ingen svår kalkyl att göra, säger Magnus Nilsson.

Nilson group behåller Din sko-butiken

Lönsamheten har varit för dåliga och under rådande rekommendationer så finns det inget som tyder på en kraftig återhämtning den närmsta tiden. Nilson berättar att visst plockar de hem en del genom e-handeln. Men det är långt i från samma nivåer som i en butik som går bra.

Din sko, som också ligger på Drottninggatan, är Nilson groups andra butik i stan. Den butiken riskerar inte nedläggning i nuläget.

– Nej, Din sko kommer att finnas kvar. Där fortsätter vi som vanligt, säger Magnus Nilsson.

Scorettgruppens butiker klarar sig ett tag till

Även Scorettgruppen har två butiker, som också de ligger på Drottninggatan, i centrala Varberg. Varken butiken Scorett eller Håkanssons riskerar nedläggning i nuläget meddelar företagets vd Peter Blomquist.

– Vi har förstående hyresvärdar i Varberg så de butikerna kommer att finnas kvar, säger Peter Blomquist.

LÄS MER:Nilson Group och Scorett ser ut att gå mörk tid till mötes

LÄS MER:Nilson Group gjorde en förlust på 65 miljoner

LÄS MER:Skobranschen rasar över modeskatten

ANNONS