Berit Lindblad, ordförande i SPF Skällinge Nösslinge.
Berit Lindblad, ordförande i SPF Skällinge Nösslinge. Bild: Rebecka Kvint

SPF Seniorerna i Skällinge och Nösslinge vill ha lokal

SPF Seniorerna Skällinge-Nösslinge är en mycket aktiv förening men den saknar egen lokal. Ett första steg för att råda bot på det är nu taget.

ANNONS
LocationVarberg|
|

Varför har ni vänt er till Varbergs kommun?

– Vi är en väldigt aktiv förening med 135 medlemmar. Det händer mycket och vi gör mycket men vi har ingen egen lokal. I styrelsen får vi gå hem till varandra för att ha möten men det går inte nu. Vi skulle vilja ha en egen liten lokal, kanske ett Attefallshus, som kan bli en mötespunkt där vi kan förvara våra pärmar också, säger Berit Lindblad som är ordförande.

I skrivelsen undrar ni om det finns någon kommunalt ägd mark där ni kan placera huset. Har ni fått något svar ännu?

ANNONS

– Ja, det var någon på kommunen som tipsade oss om att prata med föreningarna i Skällinge för att höra om de skulle godkänna ett hus, Skällinge bollklubb och Hembygdsföreningen. Det har vi inte gjort än.

Ni fick tidigare 120 000 kronor i statsbidrag för att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre. Hur har det gått?

– Tyvärr har vi inte kunnat göra så mycket på grund av coronapandemin så vi är återbetalningsskyldiga. Men vi gick runt till medlemmarna med julpåsar vid advent och pratade en stund med var och en. Det var väldigt uppskattat. Men det har inte gått att göra några bussturer eller andra resor eller gå på teater.

Hur mår era medlemmar i dessa tider?

– Många är väldigt rädda och försiktiga. Vi är några som träffas och är ute och går men alla väntar och tycker att det är lika tråkigt.

LÄS MER:Statsbidrag blir kaffekalas i solskenet

ANNONS